Vásárlási Információk Gazdiknak

 
 A nyuszikkal nagyon sok időt töltünk, szocializáljuk,neveljük őket, alomtálcára szoktatásukat már az anyukájuk mellett elkezdjük. Ezért a sok törődést meghálálva egy boldog, kiegyensúlyozott nyuszit vehet át tőlünk a jövendőbeli tulajdonos.
 
 
 
A NYUSZIK FELSZERELÉSE:
 
 
A nálunk vásárolt nyuszik minden szükséges felszerelését tudjuk biztosítani
A Nyuszik felszerelését mindenkinek egyedileg igény szerint állítjuk össze, többféle csomag választható kedvezményekkel. ITT
 
Házhoz szállítást vállalunk, melynek költsége kizárólag az üzemanyag ára. Erről bővebb információ ITT.
 
 
 
MIT TARTAMAZ A NYUSZI ÁRA:
 
 
Először is azt gondolom, hogy azt a fajta törődést, gondoskodást amitől egy kisnyuszi barátságos, jól nevelt, szelíd, kedves kis házi kedvenc sehol nem kapja meg csak egy Tenyésztőnél. Nagy gondot fordítunk arra, hogy a tőlünk kikerülő picik egészségesen, kézszelíden, szocializáltan, tiszta körülmények közül kerüljenek felelős, gondos Gazdihoz.
 
Nyuszikáink adatlappal, élelemmel, szénával és probiotikummal ellátva, külső belső paraziták elleni kezelés után,  tartási útmutatóval, fültetoválva költözhetnek el 8 hetes korban. Első kombinált oltás oltási könyvvel is kérhető állatorvosunknál.  Ez külön költséget jelent.
 
A színtenyésztett nyuszik előzetes megbeszélés alapján hivatalos regisztrált származási lappal ("törzskönyv"), tetoválva kerülnek átadásra továbbtenyésztési és/vagy kiállítási célra, de ivartalanítási kötelezettség mellett kedvencnek is elvihetők. Ezek a Nyulak és felmenőik a Magyar Nyúltenyésztők Fajtaklubja rendszerében vannak regisztrálva, melynek tagja vagyok.
Minden nyuszihoz átadjuk a "születési anyakönyvi kivonatát" amely az Ő adatlapja.
 
Fontos tényező, hogy a kisnyuszik "mögött" gondosan kiválasztott, minden szempontból a tenyésztés feltételeinek megfelelő tenyészállatok állnak!
Ezek a szempontok: (a teljesség igénye nélkül, standard alapján): egészség, kiváló fogazat, jó szőrminőség és szín, megfelelő fejforma, fül tűzöttség, méret, testméret, testforma, csontozat. Agressziótól való mentesség, kiváló immunrendszer, idegrendszer.
 

A Tenyészetünkből vásárolt/örökbefogadott nyuszik kozmetikáját, bűzmirigy tisztitását, karomvágását, féreghajtózását/élősködők elleni kezelésést életük végéig INGYEN vállaljuk!
 Bármilyen további kérdés esetén elérhetőek vagyunk, segítünk, rendelkezésre állunk. 
A nyuszi orvoshoz juttatásában segítünk, ne adj Isten, baj esetén.
A nyuszik csoportos ivartalanitását ás RHD 2 elleni oltását minden hónapban megszervezzük, a nyuszikat biztonságosan és szakszerüen szállítjuk, műtét után igény esetén panziózzuk.
A nyuszik panzióztatásást egész évben vállaljuk bármennyi időre.

 
 
GARANCIA:
 
 
A nyuszikat minden esetben egészségesen, jól immunizálva adjuk át. Nálunk a tenyészetben elválasztáskor kapnak egy immunerősítő kúrát és trovet rabbit gyógytápot-mely stresszmentessé teszi a leválasztást.
Átvételkor a kisnyuszi egészségi állapotáról, tartási körülményeiről van lehetősége a Gazdinak meggyőződni.
Amennyiben a megvásárolt nyuszi megbetegszik vagy meghal 7 napon belül a vásárlást követően, abban az estben választható helyette másik kisnyuszi a tenyészetből. Ez a Garancia abban az esetben él, ha én meggyőződtem arról, hogy a nyuszit hazaszállítása megfelelő hordozó eszközben(nem ölben, ketrecben) történik. A táplálása az általam biztosított eledellel történik a tartási útmutató és a megbeszéltek alapján. Valamint biztosítva van számára a megfelelő lakótér és hőmérséklet. Ezt minden Gazdival egyedileg beszéljük meg.
Nem vonatkozik a garancia a nem megfelelően táplált, elhanyagolt, stressznek kitett nyuszikra.
A továbbiakban semmilyen állatorvosi költség nem hárítható át ránk mint tenyésztőkre.
 
 
 
TENYÉSZÁLLAT VÁSÁRLÁSA:
 
 
Ha kifejezetten ez a cél, hogy tenyésztésre és/vagy kiállításra kiván valaki nyuszit vásárolni, akkor azt kérném előre jelezni! 
Ebben az esetben együtt választjuk ki a megfelelő nyuszit sok szempont mérlegelése után (vérvonal, szín, méret, szőrtípus, fajta, örökített tulajdonságok, stb....)
Ebben az esetben azonban nem látható előre a későbbi felnőtt nyuszi reprodukciós képessége, a végleges testforma, fejforma, fül stb az ivarérettség kialakulása után válik véglegessé, és a majdani szinárnyalat is a babaszőr leváltása, és a teljes vedlés után alakul ki. Tehát ezekre nem tudunk garanciát vállalni 8 hetes korban. Van lehetőség ilyen esetben növendék nyuszik vásárlására-várakozási idő mellett.
Az Angliából importált nyulaink utódai kizárólag kedvencnek vihetőek el, tenyésztésre közülük nem választható kisnyuszi. 
 
ÚJ: 
A hobbi célra vásárolt nyuszik erre vonatkozó szerződéssel (lentebb bővebben) vihetőek csak el a tenyészetből!
A rossz tapasztalataim és a visszaélések miatt 2016 májustól részletes saját készítésű származási lapot valamint hivatalos regisztrált származási lapot csak azon nyuszik részére állítunk ki és adunk át akiket tenyésztési vagy kiállítási célra vásárol új tulajdonosa. A kedvencként vásárolt nyuszik részére egy rövidített változatot állítunk ki, mely tájékoztató jellegű és a Gazdi számára legfontosabb információkat tartalmazza:
születés ideje, igény esetén név, oltás neve időpontja, fajta, szín, szőrtípus, ivar, tenyészetünk adatai, elérhetőségei, tenyésztő neve, gazdi neve.
Köszönjük a megértést! 
 
 
ÁRAINK:
 
         
Sárga színes törpe nyuszik: 15000 -18000ft
Kosorrú törpenyuszik: 16000 - 18000 ft
Mini kosorrú,oroszlánfejű mini kosorrú: 16.000-20.000 ft  
Törpe kosorrú regisztrált, hivatalos származási lappal: 15000-20.000 ft
Tenyészállat vásárlása esetén :15000-25000 ft  
  
 
 
 
 
VÁSÁRLÁS MENETE:
 

Update: 2
Nagyon fontos frissítés! 
A kapcsolattartás velünk lehetséges Facebook messengeren, email-ben, és TELEFONON! 
A TELEFONOS kapcsolattartást preferáljuk. A foglalások mindenképpen irásban kell, hogy megtörténjenek, de a továbbiakban a felmerülő kérdéseket, átvétellel, szállítással kapcsolatos információkat telefonon lehetséges velünk egyeztetni, amennyiben messengeren vagy email-.ben nem vagyunk elérhetőek. Természetesen igyekszünk az üzenetekre válaszolni, de napi 8-10 óra munkát végzünk az állataink körül, és ez időben nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk a leveleket, üzeneteket megválaszolni. A telefonunk mindig elérhető, ha épp nem bonyolítunk rajta másik hívást. MINDENKIT VISSZAHÍVUNK!!
Foglaló nem jár vissza olyan okból történő visszamondás miatt, hogy nem voltunk elérhető online felületen! 

 
Az eladó nyuszikat az aktuális almok illetve az eladó tenyésznyuszik menüpontokban lehet megtekinteni, kiválasztani.
 
Ha megszületett a felelősségteljes döntés, és kisnyuszi kiválasztásra került akkor két lehetőség van a vásárlásra. Amennyiben a pici már betöltötte a 8 hetes kort, akkor egy személyes találkozó után átvehető a pici. Amennyiben 8 hetes kor előtt történik meg a szerelembe esés akkor a nyuszikára várni kell. Ez foglaló megfizetése mellett lehetséges. A foglaló összege 5000 Ft, melyről számlát/nyugtát állítunk ki.  A foglaló egy adott nyuszira vonatkozik, nem tehető át másik nyuszira! 
 
 A nyuszit csak akkor áll módunkban "tartani" a Gazdi részére ha ezt vagy személyesen vagy utalással, befizetéssel bankszámlánkra megfizette. Amennyben a Gazdi bármilyen oknál fogva eláll a vásárlástól a foglalalót nem áll módunkban vissza adni. A foglaló másik nyuszira nem "tehető át" !  
A Tenyészet megtekintésére minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítunk, a kiválasztott és lefoglalt kisnyuszi 4 hetes kortól látogatható.
8 hetes kor betöltése után egy hétig áll módunkban tartani a lefoglalt kisnyuszit. Kivételt képez ha mi javasoljuk hogy maradjon tovább a tenyészetben a pici.
 
 
2017. áprilisától : A nyuszi kap egy egyedi tetoválási számot ami a mi tenyészetünkre jellemző számsor. Ez a tetoválás kiállításon és tenyésztésben nem használható fel, kizárólag hobbi nyuszi egyedi azonositására szolgál!! Ez kiváltható chip behelyezésével állatorvosunk által, ám ennek költsége (3500 ft ) a vevőt terheli. 
Átvételkor szerződést írunk alá mindketten melynek tartalmát előzetsen lehetőség van megismerni.  
A szerződésben szereplő jogok és kötelességek a nyuszit, a gazdit és a tenyésztőt egyaránt védik!  
A szerződés mellékletét képezi az adatlap, ha van akkor az oltási könyv és a számla/nyugta. A nyuszik tehát kizárólag egyedileg azonositva,  szerződéssel vihetőek el a tenyészetből! 
A tenyésztési célra vásásrolt nyuszikra más vonatkozik, a hivatalos származási lappal megvásárolt nyulaink hivatalos, regisztrált tetoválási számot kapnak, mely továbbiakban kiállitásokon és tenyésztésben felhasználható.

 
 
Későbbi kapcsolattartás, segítség egészségügyi vagy bármilyen kérdésben, kozmetika, karomvágás, oltás, ivartalanítás utazás idejére panzió megoldott minden tőlünk származó nyusziknak. Továbbtenyésztés esetén is nyújtunk segitséget a leendő tenyésztőnek, de csak abban az esetben ha az őszinteség működik. Hobbi nyuszi szaporitásában semmilyen módon nem működünk közre! Minden megteszünk nem kivánatos hobbi szaporulatok megelőzéséért, ennek érdekében felvilágositjuk a Gazdit ennek veszélyeiről. 
Ha bármi oknál fogva nem tudja biztosítani tovább a nyuszi tartását, tenyészetünkbe visszafogadjuk! 
 
Ha úgy érzi Kedves leendő Gazdi, hogy egyet ért ebben a pontban olvasottakkal, és szeretne Nyuszifül kisnyuszi tulajdonosa lenni akkor várjuk szeretettel Tenyészetünkben!
A vásárolt nyuszikról és felszerelésről alapesetben nyugtát állítunk ki, számla iránti igényt előre kérjük jelezni!