Kék nyest kosorrú nyulaim

2014 decemberében érkeztek az első tenyészállatok Ausztriából 
2015 ben és 2016 ban Belgiumból hoztunk be kék nyest bakokat az állomány frissítéséhez, valamint itthon vásároltunk tenyész nőstényeket egy Tenyésztőtől, ők szintén német vérvonalu de már magyar tenyésztésű nyuszik. 
Igy 2017 re 40 fős állománnyal rendelkezünk, melynek kb a fele már saját tenyésztésű tenyésznyúl.
Kiállításokon itthon és Szlovákiában 2016 ban már 15 kék nyest nyuszinkat mutatttuk be, akik kivétel nélkül jó eredményeket értek el. Céunk továbbra is a szín és a forma tökéletesítése, melyhez a kiállításokon szerzett eredményeink a hibákkal együtt mutatnak irányt.
 
Óriási álom megvalósult 2018 juniusában, amivel azt gondolom nagyot tudunk előrelépni a tenyésztési munkában.

Egy szép júniusi hétvégén Németországban jártunk egy kék nyest törpe kosorrú tenyészetben. Évek óta vágyam volt ebbe a tenyészetbe ellátogatni és most megvalósult  Egyik etalon számomra a 2 álomtenyészetből, a másik még bakancslistás. 
A Tenyésztő kedvesen, szeretettel fogadott minket, megmutatta a Tenyészetét, nem volt szűkszavú, nagyon jót beszélgettem vele, sok számomra is új információt szereztem. A Tenyészet maga az álom, a nyuszik gyönyörűek. Akkora élményben volt részem, hogy ezt nehéz elmondani, mit éreztem ott és mit érzek azóta is, feltöltödtem! 
5 gyönyörű nyuszival gazdagodott, gyarapodott kék nyest törpe kosorrú állományom, izgalommal várom majd az utódokat, hiszen ők ismét egy uj tipust képviselnek formájukat tekintve. 2 fiu és 3 lány tért velünk haza a hosszu úton. Nagy büszkeségem, hogy tőlünk is elköltözött egy kislány ide a német Tenyészetbe, Kökény és Baileys leánykája akit a Tenyésztő Hölgy videó alapján választott ki. Reméljük sok szép utóddal gyarapitja majd jövőre az Ő tenyészetét. 
Igy mostmár 3 különböző német, egy belga, egy holland és 2 osztrák vérvonallal rendelkezik törpe kosorrú kék nyest csapatom  

2018 nyári kisnyuszik , akik maradnak a tenyészetben 

 

 

2018 évi kiállitási reménységeink 


 

2017 októberi kisbak Melody fia , növendékként 2018 januárban:

2017 évi kiállítási csapatunk
Mindenki saját tenyésztésű! 

2017 októberi születésű ígéretes kisbak
Melody alom