Mérföldkő-Angol minik a tenyészetben

2018ban kezdődött 

 

Elhatároztuk, hogy mini kosorrú állományunkat frissítjük. Mindenképpen olyan tenyésznyuszikkal akartuk a vérvonalainkat javítani, akiknek a tenyésztésbe vétele sok előnyt jelent.
Az angliai mini kosorrú tenyésztés és az általuk leírt standard, valamint az hogy kiállításokon milyen minőségben mutatják be a nyuszikat nagyon tetszik nekem. 
Tanulmányoztam a BRC (British Rabbit Council) rendszerben bírált nyuszikat és a tenyésztőket, majd alapos kutatómunka és sok levelelezés után 3 fantasztikus tenyésztőre esett a választásunk. Mindhárman a BRC élvonalában munkálkodnak, nyulaikkal kimagasló eredményket érnek el. Egyikük 2018 ban évgyőztes mestertenyésztő is lett. 
Fontos volt számomra hogy, olyan nyuszik érkezzenek a tenyészetbe, akik már biráltak a BRC bírói rendszerében,  illetve ilyen szülőktől származnak, hiszen ott sem minden arany ami fénylik. 
Számomra etalon az angol kosorrú tenyésztés, és azt gondolom, azt látom hogy ők azok a tenyésztők akik valóban abban az irányban haladnak ami számomra példaértékű, és nyulaik, állományuk olyan minőségű amit én szeretnék itthon a tenyészetemben tovább vinni. Igy ettől a 3 szuper tenyésztőtől importáltunk összesen 8 tenyésznyuszit 2018 decemberében és 2019 februárjában. 2019 nyarán már a tőlük született, teljes angol várvonalú növendékek is mutatják a szép, típusos formát, komoly terveink vannak velük. 
Alábbi képeken ŐK: 
Garwood, Nanna, Atla, Febe, Dorothy, William, Brian és Olívia